Operace Ulzibat - konzultace

14.11.2014 21:43

Po posledním Adeli pobytu jsem opět zpevnila celé tělo a samostatné chůzi už tak téměř nic nebrání. Achilovky se nám ale bohužel rozcvičit nepodařilo. Vývojem došlo k takovému zkrácení šlach, že jim budeme muset pomoci operativně.

Jenže klasická operace by pro mě znamenala obrovský krok zpět – narkóza, sádry, rehabilitace... Mohla bych začít cvičit nanovo. Lékaři v Adeli centru ovšem přišli s myšlenkou absolvovat operaci Ulzibat, která je několikrát do roka prováděna ruskými operatéry v Kladně. Jde o metodu šetrnou, neinvazivní. Po operaci nejsou potřeba sádry, ranky mají průměr do 2 mm a doba rekonvalescence je velmi krátká – v průměru 10 dní, 24 hodin po zákroku je pak pacient propuštěn do domácího ošetřování. Princip operace spočívá v přerušení spastických svalových vláken speciálním skalpelem, čímž dojde k natažení svalu (zatímco klasická operace by znamenala přímý zásah do šlachy). Přínosem je i slabá a ne příliš dlouho trvající narkóza.

 

Bohužel tento zákrok není hrazený ze zdravotního pojištění. Jeho cena se pohybuje okolo 73 tisíc korun, což je částka, kterou bohužel nejsme schopni zaplatit a většina nadací na tento druh operace nepřispívá. Pokud se mezi vámi najde někdo, kdo se rozhodne finančně pomoci, můžete tak učinit prostřednictvím NF Šťastná hvězda. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Operace mě čeká 17.4. 2015 a bude hrazená ze štědrých sponorských darů. DĚKUJI!

To, jak probíhala konzultace Ulzibat, si můžete přečíst TADY.